top of page
MUZIEKTOLKEN IN DE MEDIA

NOS op 3

Je bent doof en je wilt ook wel eens naar een muziekfestival. Wat doe je dan? Je huurt net als Tascha een gebarentolk in om de muziek te vertalen.

Klaas Kan Alles

Klaas is voor 1 dag muziektolk. Hij moet op het festival ‘Mutesounds’ op de pier in Scheveningen het nummer ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis muziektolken.

3fm.png

3 FM Nieuws

Dove en slechthorende fans huren steeds vaker een tolk in voor een festival of concert. Hoe gaat zoiets in zijn werk?

De Wereld Draait Door 2014

Hanneke, Rosanna en Mirjam in een rap battle!

Omroep Hoeksche Waard

Interview in het programma Hoeksche Waard Live Actueel over de actie #muziektolkhoorterbij

Man Bijt Hond - NCRV

Man bijt hond was benieuwd hoe de Nederlandse songfestival-inzending van Trijntje Oosterhuis uitgebeeld zou worden. Vier muziektolken gingen de uitdaging aan.

Eurovisie Songfestival

Dove signdancer steelt de show tijdens het Eurovisie Songfestival. Kijk en geniet!

Kabalis

JURK! maakt gebruik van een muziektolk in hun videoclip Kabalis.

Omroep Gelderland

Miljoenen mensen keken naar het Eurovisiesongfestival. Onder de kijkers ook doven en slechthorenden, die met behulp van muziektolken kunnen meegenieten.

HvNL.png

Hart van Nederland

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar voor het eerst vertaald naar gebarentaal. Een groep muziektolken, slechthorenden en doven hebben wekenlang hard gewerkt om alle liedjes te vertalen en het op deze manier toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden.

Omroep Gelderland

In Ede was dinsdagavond een bijzonder concert; daar trad een rockband op voor een zaal vol doven. De bewoners van zorgcentrum De Gelderhorst, waar dove ouderen wonen, werden getrakteerd op een optreden van de band Rock of Ages

BNN Academy

Egon werd eind november 2018 wakker met een dof gevoel in zijn oren. Hij bleek plotsdoof te zijn. Annelies vraagt hoe zijn leven is veranderd en gaat met hem mee naar een concert met muziektolken.

bottom of page