MODULE LIVE MUZIEK TOLKEN/SIGNDANCEN

Met trots presenteren wij:

De module Live Muziek Tolken/Signdancen.

Deze module bestaat uit twee onderdelen.

Deel 1: Theorie en Attitude

Deel 2: Praktijk en Toetsing

 

Het is mogelijk om alleen deel 1 te volgen. Deel 2 kan alleen gevolgd

worden als je ook aan het eerste deel hebt deelgenomen.

Voor wie is de module geschikt?

Je kunt aan deze module deelnemen als:

  • je de opleiding Visuele Muziek 2019/2020, onderdeel van de Leerroute tot Visuele Muziektolk/Signdancer, succesvol hebt afgerond met de toets en je in het bezit bent van een certificaat. Let op: een bewijs van deelname is niet voldoende.

  • je minimaal 2 jaar actief bent in het werkveld met muziek tolken of signdancen. Je bent in staat zelf in te schatten of je voldoende vaardigheid in huis hebt en of je voldoende vlieguren hebt gemaakt om deze module succesvol af te kunnen ronden.

  • beide bovenstaande opties van toepassing zijn.

Deel 1: Theorie en Attitude

Tijdens deze trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Muziektolken/signdancen, een vak apart (door Maarten Vogelaar)
De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen competenties/zaken die nodig zijn om hun beroep zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren. Zij leren hun eigen visie op hun werk te vormen en deze te koppelen aan de reeds bestaande en eventueel nieuw te ontwikkelen beroepscode.

Muziek tolken/signdancen is in opkomst. De vraag vanuit de dove en slechthorende gemeenschap neemt toe en steeds meer festivals en poppodia willen (meewerken aan) toegankelijke evenementen. Om hen goed voor te kunnen lichten over wat zij van ons kunnen en mogen verwachten, moeten wij dit eerst voor onszelf duidelijk hebben. Daarom is het fijn om met elkaar te kunnen sparren over ons vak. Door verschillende ideeën en visies naast elkaar te leggen hopen we tot een eenduidige werkwijze te komen. Dat is wel zo prettig voor organisaties en particulieren die ons inzetten.

2. Regie houden tijdens een interview (door Kim van Schie)
Hoe hou je de regie in een interview? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap daadwerkelijk overkomt? Hoe ga je om met lastige vragen? De deelnemers leren een interview enigszins te sturen door hun boodschap paraat te hebben en deze aantrekkelijk te verpakken door middel van story-telling.

Voor de horende maatschappij is muziek tolken/signdancen nog steeds een bijzonder fenomeen. We hopen natuurlijk dat dit in de toekomst verandert, maar tot die tijd is er grote kans dat je werk de aandacht trekt, ook die van de media.
'Media aandacht' is een lastig onderwerp in ons werkveld. Daarom hebben we Kim gevraagd om ons handvatten te bieden op dit gebied.

3. In je kracht staan (door Jacobien Geuze)
De deelnemers worden zich bewust van de werkrelaties waarbinnen ze zich als muziektolk/ signdancer bewegen. Ook leren ze de valkuilen kennen die dat met zich meebrengt en krijgen ze tools en vaardigheid om daarin effectief en professioneel te opereren. Hierdoor zijn ze in staat om hun rol en positie steviger in te nemen in de afstemming met betrokken partijen.

Als muziektolk/signdancer begeef je je in de harde wereld van de muziekindustrie waarin op een andere manier gecommuniceerd en gewerkt wordt dan de meesten van ons gewend zijn. Soms voelen we ons (teveel) overgeleverd aan de goodwill van andere partijen. Jacobien leert ons uit te gaan van onze eigen kracht en ons minder afhankelijk op te stellen, zodat we onze rol in de context professioneel en zakelijk kunnen oppakken.

Bekijk hier het programma.

Wie zijn de trainers?

Voor deze module halen we de kennis en kunde in huis van Maarten Vogelaar, Kim van der Schie en Jacobien Geuze.

Lees hier meer over hen.

 

Waar vindt het plaats?

Multifunctionele ruimte De Garage

Oude Kanonsdijk 44

7205 AR  Zutphen

Parkeren kan in de straat, station op 15 min. loopafstand.

Wanneer vindt het plaats?

Voorlopig hebben we twee data gepland voor twee afzonderlijke trainingsdagen:
 

31 oktober 2020
9 januari 2021

Of beide trainingsdagen door gaan, hangt af van het aantal aanmeldingen.

De groep bestaat uit minimaal 8 tot maximaal 15 personen

Wat zijn de kosten?

Deelname aan deel 1 "Theorie en Attitude" van de module kost €250,- ex. BTW bij aanmelding en betaling vóór 1 juli 2020.

Aanmeldingen na 1 juli 2020 bedragen €280,- ex. BTW.

 

Je aanmelding is pas compleet als het bedrag op onze rekening staat. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Dieetwensen graag aan ons doorgeven via het aanmeldingsformulier.

Voor informatie over annuleringen verwijzen we je door naar onze algemene voorwaarden.

Deel 2: Praktijk en Toetsing

Tijdens “Praktijk en Toetsing”, voer je als muziektolk/signdancer een opdracht uit.

De toets begint op het moment van de aanvraag en duurt tot aan het daadwerkelijk livemuziek vertolken op het podium. Thuis zal je voorbereidingen moeten treffen om de praktijktoets te kunnen uitvoeren, dit is in eigen tijd en zonder coaching.

 

Er is een panel aanwezig dat jou beoordeelt tijdens de uitvoering van een aantal nummers. Dit gebeurt tijdens een bestaand evenement met 'real-life' optredens. Dit deel van de opdracht wordt dus niét in scène gezet.
 

Wat wel in scène wordt gezet, is het contact met de klant. Zo is voor iedereen de situatie gelijk en kan het panel meekijken tijdens het proces dat voorafgaat aan het daadwerkelijke tolken/signdancen van de muziek. Je ontvangt opbouwende, maar kritische feedback waarmee je jouw vertolkingen van muziek tot een hoger niveau kunt tillen. Je kunt samenwerken met je collega's en daarin leren van elkaar.

Wanneer?

Nog onduidelijk in verband met corona-virus en geldende maatregelen

Wat zijn de kosten?

Deelname aan deel 2 "Praktijk en Toetsing" van deze module kost €45,- ex. BTW.

 

Je aanmelding is pas compleet als het bedrag op onze rekening staat. Voor informatie over annuleringen verwijzen we je door naar onze algemene voorwaarden.

 

RTGS-punten

Voor Tolken Nederlandse Gebarentaal: RTGS punten worden aangevraagd.

Verdere info

De module is ontwikkeld door Muziektolken.nl en is een vervolg op de Opleiding Visuele Muziek van 1.2.Communicate. Deze opleiding en de module vormen samen de Leerroute tot Visuele Muziektolk/Signdancer, aangeboden door de Academie Visuele Muziek. De praktijktoets wordt mede mogelijk gemaakt door Possibilize.

De bedragen voor deze module zijn gebaseerd op onze gemaakte kosten. Muziektolken.nl heeft geen winstoogmerk.

Aanmelden niet meer mogelijk

 
 

© 2015-2020 Muziektolken.nl

Volg ons:

  • Facebook
  • Instagram
1.2.communicate.webp
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now