NIEUWS

Op naar professionalisering!

Add Date here

Het is een tijdje stil geweest, maar we hebben achter de schermen hard gewerkt. Met trots presenteren we de "Leerroute tot Visuele Muziektolk"!

1.2.Communicate heeft, in samenwerking met ons, een programma ontwikkeld dat volgens ons de ultieme leerroute is om muziektolken klaar te stomen voor het werkveld. Hiermee willen we het muziek tolken professionaliseren

Overweldigende media aandacht voor muziektolken

Add Date here

Dat het songfestival dit jaar via een livestream werd getolkt naar gebarentaal heeft veel aandacht gekregen van de Nederlandse media. Vele radiostations en televisiezenders hebben aandacht besteed aan dit initiatief en het werk van muziektolken. Hoewel dit allemaal wat overweldigend was, zijn we natuurlijk blij dat ons mooie vak goed op te kaart is gezet.

Muziektolken in de studio bij AVROTROS!

In het kader van het Getolkte Eurovisie Songfestival, zijn er op 2 mei een aantal clips opgenomen bij de AVROTROS.

De filmpjes zijn te vinden op het YouTube kanaal van de AVROTROS.

Lancering website en database

Add Date here

In 2018 hebben we ons idee weer opgepakt, inmiddels 3 jaar, een aantal zwangerschappen en verhuizingen verder. En na een paar maanden keihard werken kunnen we nu eindelijk online!

We zijn er supertrots op!

Ook Eurovisie Songfestival wordt getolkt via FB

Add Date here

Op 8, 10 en 12 mei zullen de uitzendingen van de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival getolkt worden door een grote groep dove, slechthorende en horende (muziek)tolken.

Via livestream te volgen op Facebook pagina Muziektolk hoort erbij.

Flyer ontwerp klaar

6 april 2018

Na overleg met de mannen achter www.theatermettolk.nl hebben we afgesproken om samen op te trekken wat betreft de lancering van de websites en de promotie door middel van flyers.

Onze prachtige flyer is ontworpen door Grafisch ontwerpbureau AF073.

The Passion getolkt via livestream op FB

Op donderdag 29 maart 2018 werd The Passion voor het eerst getolkt voor dove en slechthorende kijkers. Sharon van der Borden en Mirjam Stolk waren live te volgen via Facebook tijdens de uitzending van dit jaarlijks terugkerende muzikale Paasverhaal.

 

Kijk hier de livestream terug: The Passion getolkt

Actie #muziektolkhoorterbij van start gegaan

Add Date here

In maart 2018 heeft een actiegroep bestaande uit slechthorenden, doven en tolken de Facebook pagina Muziektolk hoort erbij en de gelijknamige actie opgezet.

Doel van de actie is meer bekendheid geven aan muziek tolken, zodat het inzetten en toelaten van muziektolken vanzelfsprekender wordt en evenementen toegankelijker worden voor doven en slechthorenden. Klik hier voor meer info over deze actie.

Eerste overleg over de website en database

18 februari 2015

In december 2014 is het idee ontstaan een database op te zetten voor muziektolken in Nederland. In februari zijn Hanneke, Rosanna en Mirjam bij elkaar geweest om de mogelijkheden en hun ideeën voor deze database te bespreken.

Please reload

© 2015 Initiatief van Hanneke, Rosanna en Mirjam

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now