top of page

OVER DE ACTIE

IN NGT

Wij steunen de actie #muziektolkhoorterbij. 

Hieronder leest u wat de actie inhoudt:

Een vertolking van muziek in gebarentaal is een mooie manier waarop ook Doven, Doofblinden en Slechthorenden kunnen genieten van muziek. Dit wordt steeds bekender bij een steeds groter publiek. Begin 2018 werd Pink vertolkt bij de Grammys en eerder ging ook een filmpje van de tolk bij Snoop Dogg viral.

Maart 2018 ging er een filmpje waarin Mirjam Stolk, tolk NGT het songfestivalnummer van Waylon vertolkt ook viral! 

Helaas zijn dit uitzonderingen. Als Doven en Slechthorenden naar een festival of concert willen van hun idool, is het een hele kunst om een tolk binnen te krijgen en is het lastig om begrip en medewerking van de organisatoren te krijgen. We lopen er vaak tegenaan dat organisatoren van concerten of muziekfestivals niet open staan voor een muziektolk. Volgens het VN verdrag moet er gelijke toegankelijkheid zijn, wat inhoudt dat een muziektolk naar binnen mag om voor de Dove of Slechthorende muziekliefhebbers te tolken zonder dat dit extra kost. Met tolk erbij is er een betere, meer volledige beleving van de live muziek. Naar ons idee is een tolk onmisbaar!

Zou ’t niet mooi zijn om daar verandering in te brengen? Dat Dove en Slechthorende bezoekers hun tolk altijd mogen en kunnen inzetten? Dat uitgaan ook voor onze doelgroep toegankelijk is? En dat artiesten bij hun concerten altijd een tolk op het podium hebben staan, gewoon omdat een vertolking in gebarentaal zo’n mooie extra dimensie aan een optreden geeft?! 

Deel je eigen verhaal op onze facebook groep 
Muziekbeleving Doven & Slechthorenden. Like en deel de pagina Muziektolk hoort erbij! Zodat we meer bekendheid krijgen voor muziektolken en dit vanzelfsprekender wordt. Zodat festivalorganisatoren, poppodia en organisatoren die dat durven hun evenementen toegankelijk maken voor onze doelgroep! 


#muziektolkhoorterbij

Bron: FB pagina Muziektolk hoort erbij

bottom of page