PROFESSIONALISERING
IN NGT (volgt)

Toen we in 2015 besloten om deze website op te zetten en een database aan te maken voor muziektolken, deden we dat met een duidelijk doel voor ogen: een bijdrage leveren aan de professionalisering en kwaliteitsbevordering van muziektolken en signdancers. We willen muziektolken en signdancers vindbaar maken, maar met de database willen we ook de tolkgebruikers een zekere kwaliteit kunnen garanderen.

Om dit te kunnen realiseren hebben we samenwerking gezocht met 1.2.Communicate, "een professioneel bedrijf, gericht op onderwijs en coaching voor bedrijven, instellingen, professionals en belangstellenden die geïnteresseerd zijn in Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren en Visuele muziek." (bron www.1-2-communicate.com)


Op het gebied van Visuele Muziek heeft 1.2.Communicate in het verleden diverse workshops aangeboden en twee maal de Cursus Visuele Muziek georganiseerd.
Met elkaar hebben we de cursus nieuw leven in geblazen en onderdeel gemaakt van de
Leerroute tot Visuele Muziektolk/Signdancer. Deze leerroute vormt wat ons betreft een minimale basis van kennis en vaardigheden waarover muziektolken en signdancers in onze databases zouden moeten beschikken.

Voor de duidelijkheid: wij gaan mensen niet verbieden om te signdancen of muziek te tolken. Het stempel muziektolk of signdancer kan iedereen dus nog steeds gewoon gebruiken. Maar we willen dat onze databases in ieder geval bestaan uit muziektolken en signdancers met een gedegen basis, zodat we een zekere kwaliteit kunnen garanderen. En hopelijk gaan tolkgebruikers hier dan uiteindelijk op zoek naar een kwalitatief goede muziektolk of signdancer. 

IN NMG (volgt)

© 2015 Initiatief van Hanneke, Rosanna en Mirjam

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now