top of page
STEVIG STAAN ALS PROFESSIONAL

Welke onderwerpen komen er aan bod?

1. Tolken, een vak apart (door Maarten Vogelaar)

Zoveel klanten, zoveel wensen. Tolken zijn flexibel, professioneel en gewend zich aan te sluiten bij de klant. Maar wie ben

jij eigenlijk als tolk? Wat vind jij belangrijk? Hoe zie jij jezelf in relatie tot de klant?

In een compacte training gaat Maarten samen met jou kijken naar hoe jij jezelf kunt profileren, je boodschap duidelijk

over kunt brengen, waardoor je een krachtige samenwerkingspartner wordt, zodat je daar een gelijkwaardige werkrelatie aan over houdt.

2. Regie houden tijdens een interview (door Kim van Schie)
Hoe hou je de regie in een interview? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap daadwerkelijk overkomt? Hoe ga je om met lastige vragen? De deelnemers leren een interview enigszins te sturen door hun boodschap paraat te hebben en deze aantrekkelijk te verpakken door middel van story-telling.

Voor de horende maatschappij is een tolk gebarentaal nog steeds een bijzonder fenomeen. We hopen natuurlijk dat dit in de toekomst verandert, maar tot die tijd is er grote kans dat je werk de aandacht trekt, ook die van de media.
'Media aandacht' is een lastig onderwerp in ons werkveld. Daarom hebben we Kim gevraagd om ons handvatten te bieden op dit gebied.

3. In je kracht staan (door Jacobien Geuze)

De deelnemers worden zich bewust van de werkrelaties waarbinnen ze zich als tolk bewegen. En hoe hierin effectief en professioneel te opereren. Het goed en op tijd managen van verwachtingen in de dynamiek van die werkrelaties is een belangrijke factor voor een succesvolle uitkomst, en voor prettige samenwerking. Want als het mis gaat, gebeurt dat vaak aan het begin. Ook leren deelnemers de valkuilen kennen die in afstemming en communicatie kunnen spelen, en krijgen ze een tool aangeboden om dit te ontdekken en om te buigen. 

 

Jacobien leert ons uit te gaan van onze eigen kracht en ons minder afhankelijk op te stellen, zodat we onze rol in de context professioneel en zakelijk kunnen oppakken. Bewustzijn over eigen behoeften en grenzen in je werk is daarin het halve werk!

Bekijk hier het programma.

Wie zijn de trainers?

Voor deze training halen we de kennis en kunde in huis van Maarten Vogelaar, Kim van der Schie en Jacobien Geuze.

Lees hier meer over hen.

Voor wie is de module geschikt?

Voor gediplomeerde tolken NGT

Wat zijn de kosten?

Deelname kost €300,- ex. BTW

 

Je aanmelding is pas definitief als het bedrag op onze rekening staat. 

Voor informatie over annuleringen verwijzen we je door naar onze algemene voorwaarden.

De bedragen voor deze module zijn gebaseerd op gemaakte kosten. Muziektolken.nl heeft geen winstoogmerk.

Deel 1 Theorie en Attitude
bottom of page